Connect with us

Excel Eğitmeni -Yazar Ömer BAĞCI | Blog

Excel boş satırlar eklerek toplam almayı biliyor musunuz?

Eğitim

Excel boş satırlar eklerek toplam almayı biliyor musunuz?

Microsoft Excel’de verilerimizi ikişerli gruplar halinde bölüp ara toplamlar almak için farklı yöntemler uygulayabilirsiniz.

Excel eğitimlerimize hoş geldiniz.

Microsoft Excel’de verilerimizi ikişerli gruplar halinde bölüp ara toplamlar almak için farklı yöntemler uygulayabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi, eğer elinizdeki gibi kısa bir liste varsa, bu şekliyle araya her iki satıra bir ara satır ekleyerek boş bir satır yaratmaktır. Bu şekilde boşluklar oluşturup daha sonra da bunları grup grup toplamlarını almak mümkün.

Hatta buradaki toplamları daha hızlı almak için de farklı yöntemler uygulanabilir. Şurayı seçtikten sonra, kontrol tuşuna basılı tutup ara boşlukları seçiyorum. Bunları seçtikten sonra toplam simgesine bastığınızda, ara toplamlar alınacaktır.

Tabii, buradaki liste kısa olduğu zaman bunları yapmak kolaydır. Ancak aynı listeyi çoğalttığımızda ve veri arttığında, bunları ikişerli veya üçerli gruplar halinde toplayıp işlem yapmak için daha basit bir yöntem uygulamak gerekir.

Örneğin, ikişerli gruplara bölecek bir yöntem için, ilk olarak bir sütuna 1 yazıyoruz. Altına tekrar 1 yazıyoruz ve bir altındaki satıra eşittir yaptıktan sonra ilk değere +1 ekliyoruz. Sonra da tekrar eşittir diyerek ikinci değere +1 ekliyoruz. Son iki değeri tutup aşağı kadar çektiğinizde, sayılar otomatik olarak ikişerli şekilde çoğalıyor.

Eğer üçerli bir grup oluşturmak isterseniz, buradaki ifadeyi değiştirerek 3 tane 1 yazmalısınız. Daha sonra en üstteki değere +1 ekleyip aynı işlemi tekrar ederek üçerli grupları oluşturabilirsiniz.

Daha sonra sağ butona basıp sırala diyerek küçükten büyüğe sıraladığımızda, ara boşlukların otomatik olarak oluşmasını sağlarız. Boşlukları oluşturduktan sonra toplamları almak için, boş hücreleri dikkatli bir şekilde seçip toplam simgesine basarak ara toplamları hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

Geniş listelerde ikişerli veya üçerli gruplamaları bu şekilde rahatlıkla alabilirsiniz. Eğer bunu üçerli bir grup şekline getirmeniz gerekseydi, yukarıda uygulanan yöntemi 3’erli olacak şekilde ayarlamanız yeterli olurdu.

Bu yöntem sayesinde verilerinizi hızlı ve düzenli bir şekilde gruplandırabilir, ara toplamları pratik bir şekilde alabilirsiniz.

Devamını Oku

Eğitim

To Top